Onderwijs

BestLed LED verlichting onderwijs en scholen

LED Schoolverlichting maakt uw school direct duurzamer

Op scholen, maar ook op andere overheidsvoorzieningen wordt een appèl gedaan om een milieubewust en duurzaam beleid te voeren. Tegelijkertijd worden budgetten meer dan eens bevroren of zelfs verminderd. Een ‘mission impossible’ lijkt het. Niet waar het gaat om over te stappen op LED verlichting of zonnestroom. BestLed en partner Rooftop Energy bieden scholen mogelijkheden om, zelfs zonder investering (!), over te stappen op de gewenste duurzame oplossing én tegelijkertijd te besparen.

Diverse basis- en voortgezette onderwijsinstellingen in Nederland hebben intussen de weg naar BestLed weten te vinden. We maken het de scholen dan ook zo eenvoudig mogelijk. Als full-service organisatie zorgen we niet alleen voor de juiste verlichting, maar nemen we ook de montage en demontage en natuurlijk ook de service en het onderhoud voor onze rekening. Dat gebeurt door experts voor wie ledverlichting een dagelijks specialisme is. Daarbij werken we alleen met 100 procent betrouwbare producten van Nederlandse makelij. Wij willen dat onze klanten kunnen vertrouwen op onze kwaliteit.”

Dankzij LED verlichting extra financiële ruimte voor scholen

Middels het BestLed concept creëert u zelf de financiële ruimte voor extra’s waar scholen vaak niet aan toekomen: nieuwe boeken in de bibliotheek, het wekelijks schoolfruit. Kortom: Meer financële slagkracht en ruimte om leerlingen, leerkrachten én ouders tevreden te houden. BestLed biedt een LED verlichtingsservice aan, waarbij u niet zelf investeert in ledverlichting. U betaalt als school alleen voor het gebruik en zo kunnen de gereserveerde financiële middelen besteed worden aan zaken die er echt toe doen: het verzorgen van goed onderwijs!

BestLed heeft een assortiment verlichting waarmee tamelijk eenvoudig de bestaande installatie kan worden vervangen door LED. Zo heeft BestLed voor de tradionele tl-verlichting een uitstekende LED variant, waarbij de bestaande armaturen dus kunnen worden gehandhaafd. Bijkomend voordeel in dit geval is dat de vervanging een betrekkelijk kleine ingreep is. Na de ‘omruil’ beschikt de school over veel beter licht dan voorheen (het licht is rustiger en beter geschikt voor leeswerk dan gewone tl-verlichting), wordt de stroomrekening met meer dan 70% verminderd én is de school duurzamer geworden (waarmee invulling kan worden gegeven aan de voorbeeldfunctie).

Hogere leeropbrengt en verbetering van concentratie, gedrag en leessnelheid

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat LED verlichting een zeer gunstige invloed heeft op de lengte van de  spanningsboog. Ook heeft het een aantoonbaar positief effect op  het concentratievermogen en het gedrag van leerlingen. Scholieren en studenten lezen sneller en maken minder fouten. Leerlingen van de Universiteit van Twente scoorden gemiddeld 8,7% hoger op een concentratietest. Na een maand zelfs met 13,6%. De leessnelheid van 166 studenten van het Academisch ziekenhuis Hamburg-Eppendorf steeg met 35%. Zij lazen gemiddeld 1051 woorden in een bepaald tijdsbestek t.o.v. van de 780 woorden die ze bij een conventionele lichtbron lazen. Op concentratieniveau waren de resultaten helemaal opmerkelijk te noemen. Het aantal fouten daalde met 45%! Aan de andere kant toont het  onderzoek ook dat de hyperactiviteit met 76% daalde als een rekenprobleem werd opgelost bij LED verlichting.

LED verlichting voor overheden

Overheden willen serieus werk maken van hun duurzame ambities. Bovendien willen overheden waar mogelijk hun kosten reduceren. BestLed staat op dit snijvlak en biedt topkwaliteit LED verlichting waarmee beide doelstellingen in één keer kunnen worden waargemaakt. BestLed levert ledverlichting voor alle toepassingen, zowel voor gebruik binnen als buiten. Of het nu gaat om het verlichten van openbare gebouwen of kantoor, het aanlichten van monumenten, het verlichten van pleinen, terreinen of wegen, altijd biedt BestLed een besparend, duurzaam en beter alternatief.

Zonnepanelen zonder te investeren

BestLed biedt u de mogelijkheid om volledig te kiezen voor het huren van al uw ledverlichting, waarmee u de overstap overzichtelijk, risicoloos en betaalbaar houdt. Ook bent u gedurende de huurtermijn dan gegarandeerd verzekerd van BestLed Service & Onderhoud (inclusief alle kosten voor materiaal en arbeid). Met ledverlichting kunt u energie besparen, met zonnepanelen kunt u nog een stap extra zetten door zonnestroom te winnen vanaf uw eigen gebouw. Partner Rooftop Energy levert organisaties met een stroomverbruik tot 80.000 kWh complete zonne-energiecentrales. U blijft wel een stroomrekening ontvangen, maar hoeft niets te investeren en hebt geen kosten voor (of omkijken naar) het onderhoud. Eenvoudiger overstappen op volledig groene stroom is niet mogelijk.

Reeds LED verlichting geleverd aan de volgende scholen:

bestled ledverlichting damiaan school bestled jenaplan school de hoeve ledverlichting leo kanner school bestled ledverlichting

*Let op dit is slechts een greep uit ons klantenbestand. Bekijk ons projectenoverzicht voor meer referenties.