Accountant BDO kiest voor duurzaam ledlicht

  • accountant BDO duurzaam ledlicht BESTLED nieuws

Geplaatst op : 12 februari 2016

Accountant BDO kiest voor duurzaam ledlicht

Voor de vestiging in Alphen aan den Rijn heeft BDO aan BestLed de opdracht gegeven om de traditionele kantoorverlichting aan de Laan der Continenten te vervangen door duurzaam ledlicht. Met de nieuwe installatie gaat BDO jaarlijks haar stroomverbruik met 55% reduceren. De wens van BDO was duidelijk: overstappen op duurzaam ledlicht zonder concessies te doen aan comfort en kwaliteit voor haar medewerkers.

BestLed nam deze ambitieuze opdracht graag aan. Een lichtplan werd opgesteld met meer dan 500 ‘Bestled downlight’ armaturen (deels voorzien van noodverlichting) voorzien van ledlampen met een kleurtemperatuur van 3000K (comfortabel warm licht). Met een levensduur van 50.000 uur zijn niet alleen de afschrijvingskosten van deze ledverlichting zeer bescheiden, maar ook de kosten voor onderhoud. Verder kon met zesentwintig bewegingssensoren het toch al lage energieverbruik nog eens indrukwekkend teruggebracht worden. Door in een aantal relevante ruimten dimmers toe te passen kan de verlichting volledig worden aangepast aan de omstandigheden. Met deze investering geeft BDO een concrete invulling aan haar MVO beleid én realiseert het een uitstekende Return On Investment (ROI).

BDO accountants en adviseurs is een internationale organisatie, die wereldwijd met 44.000 medewerkers in ruim 144 landen actief is. In Nederland heeft BDO 28 vestigingen en 2.093 medewerkers.

BestLed. Professioneel en duurzaam ledlicht