Bedrijven verplicht enkel led verlichting te gebruiken per 2020

Geplaatst op : 14 december 2018

Alle bedrijven in Nederland zijn per 1 juli 2020 verplicht enkel led verlichting te gebruiken. Zo luidt de motie van GroenLinks en het CDA welke in november werd aangenomen door de Tweede Kamer. 95 Kamerleden stemden voor de motie. Staatsrechtelijk is het nog mogelijk dat het kabinet de motie naast zich neer legt, maar vanwege de aanzienlijke steun in de Tweede Kamer is dit onwaarschijnlijk. Wat betekent dit voor de ondernemer?

Voor bedrijven is het van het grootste belang om op iedere werkplek de juiste hoeveelheid licht te hebben op het juiste moment. Of het nu om een showroom of een werkplaats gaat, een magazijn of een schoollokaal, het voorzien van de juiste hoeveelheid en tint licht is en blijft maatwerk. Dit is belangrijk voor onder meer productpresentatie, concentratievermogen en veiligheid.

Door de groeiende vraag zal een groot aantal installatiebedrijven proberen in te spelen op de vraag. Ook partijen met weinig kennis en ervaring met duurzame led verlichting. Laat u daarom goed informeren voordat u een partij kiest. Fluorescentie omgevingen en andere alternatieve lichtbronnen worden afgekeurd door de inspectie. Wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden en risico’s kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij gaan graag met u in gesprek en bieden vrijblijvend advies.

Onderbouwing

De motie wordt gefundeerd door Plan Bureau voor Leefomgeving (PBL). Afgelopen voorjaar liet het PBL zien dat de uitrol van led-verlichting in Nederland geen geld kost. Led is namelijk zo energiezuinig en goedkoop te produceren dat investeringen eenvoudig terug te verdienen zijn. Met de Energie-investeringsaftrek wordt dit alleen maar makkelijker voor zowel MKB’s als grotere bedrijven.

Lees meer op ledmagazine.nl.