BestLed levert bijdrage aan zeilcentrum van Europa

Geplaatst op : 7 november 2018

Scheveningen moet hét zeezeilcentrum van Noordwest-Europa worden. Het Nationaal Topzeilcentrum Den Haag (NTC Zeilen) moet hier een aanzienlijke bijdrage aan gaan leveren. Het NTC Zeilen is een samenwerking tussen het Watersportverbond en de gemeente Den Haag, en is een door NOC*NSF officieel geaccrediteerd Nationaal Topsport Centrum die voldoet aan alle eisen om topsporters een ideale trainingslocatie te bieden, waar trainen, studeren en wonen goed gecombineerd kunnen worden. Het centrum is onder ander uitvalsbasis voor de Delta Lloyd North Sea Regatta. BestLed heeft dit pand van in totaal 2845m² mogen voorzien van LED verlichting.

IMG_1199Een BREEAM-NL gecertificeerd project
Het NTC Zeilen is een BREEAM-NL gecertificeerd project, dit betekent dat het project aantoonbaar duurzaam is. Duurzaamheid draait niet alleen om energie  besparen, daarom beoordeelt BREEAM-NL gebouwen op negen verschillende  duurzaamheidscategorieën. Mede dankzij de LED verlichting van BestLed heeft het NTC Zeilen een score van 70,2% gehaald.

Optimale bijdrage
Doordat BestLed in een vroeg stadium van de bouw werd betrokken kon er vanaf het begin af aan actief mee worden gedacht met de architect en de bouwers om het duurzaamheidsstreven te kunnen realiseren en de juiste hoeveelheid licht op de juiste plek te krijgen. Door middel van sensoren die in verbinding staan met de LED licht lijnen is dit goed gelukt, de verlichting blijft nu niet meer onnodig branden in ruimtes die niet in gebruik zijn. Het toepassen van deze sensoren levert niet alleen een bijdrage aan de duurzaamheid maar scheelt ook nog eens flink in de energiekosten.

Door vanaf het begin af aan actief betrokken te zijn bij de bouw heeft BestLed met zijn advies en bijsturing een optimale bijdrage kunnen leveren aan de duurzaamheid van het gebouw.

Bekijk ook de video van de bouw van het zeilcentrum.