BESTLED PLAATST LED VERLICHTING BIJ GITAREN PRODUCENT GIBSON B.V.

Geplaatst op : 27 maart 2017

De pandeigenaar van het in Vianen gevestigde Gibson Europe BV vond het vanuit het duurzaamheidsstreven  tijd dat het gehele pand voorzien zou worden van een led lichtinstallatie, daar een deel van de verouderde installatie al was vervangen door led. Gibson Europe BV is een bedrijf dat het Amerikaanse merk Gibson vertegenwoordigt in Europa, Gibson is producent van verschillende soorten gitaren.

Prettig werklicht
De kleurtemperatuur in de delen van het pand die al waren uitgerust met led verlichting was 4000k. Dit wordt door de werknemers van Gibson Europe BV ervaren als prettig werklicht, daarom is gekozen om deze kleurtemperatuur ook aan te houden in de overige ruimtes zodat door het hele pand eenheid in licht ontstaat en er prettig werklicht is.

Lage investeringskosten
Doordat het bestaande armatuur behouden kon blijven waren de investeringskosten voor het overstappen op led verlichting laag. Daarnaast is de nieuwe led verlichting onderhoudsvrij, waardoor er geen onderhoud meer op hoogte hoeft plaats te vinden waardoor er dus aanzienlijk bespaard wordt op de onderhoudskosten. Met de overstap naar led wordt er ook nog eens 60% op de energiekosten bespaard.

Gibson Europe BV heeft de samenwerking met BestLed als prettig ervaren en kan weer jaren vooruit met de nieuwe lichtinstallatie.