BESTLED VERVANGT VERLICHTING COMBIFIT INTERNATIONAL DOOR LEDVERLICHTING

Geplaatst op : 15 juli 2016

Eigenaar Marten Pothoven van het Zoetermeerse bedrijf Combifit International gaf ons onlangs te kennen dat zijn in 1984 opgerichte onderneming toe was aan vervanging van de bestaande verouderde verlichting. Het bedrijf vervaardigt metalen ventielen, kleppen, kranen, koppelingen en andere kleine onderdelen voor onder meer de gasindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, de medische industrie, scheepsbouwers en aanverwante ondernemingen in de maritieme sector. Daarnaast wordt in Zoetermeer ook draai- en freeswerk verricht en kunnen onderdelen worden gevulkaniseerd. Bij alle bedrijfsactiviteiten is precisie van het grootste belang. Een goede lichtopbrengst is dan ook cruciaal voor het productieproces.

Onderhoudsarme verlichting

De oude armaturen, zeker in de werkplaats, bleken hun technische levensduur overschreden te hebben. Alle bestaande verlichting in het bedrijfspand moest dan ook worden vervangen door ledverlichting, waarbij als gevolg van de vervuiling van de oude armaturen tevens de wens werd uitgesproken om de verlichting zo onderhoudsarm mogelijk te maken. Daar hebben we natuurlijk voor gezorgd, door waterdichte armaturen met led tubes te plaatsen. Daardoor is de lichtbron beter beschermd en wordt het noodzakelijke onderhoud verminderd. Een bijkomend voordeel is dat Combifit International hiermee kan profiteren van de Energie Investeringsaftrek (EIA), zowel voor de verlichting in de werkplaats als in de kantoorruimtes. In onze oplossing hebben we er ook voor gezorgd dat de terugverdientijd op de investering binnen de garantietermijn ligt.

Flexibele lichtopbrengst

In de werkplaats hebben we een kleurtemperatuur van 5500K toegepast om een helder en fris lichtbeeld te garanderen. Bovendien was gevraagd om de lichtopbrengst ten opzichte van de eerdere situatie te verhogen. Om aan die doelstelling te beantwoorden, hebben we 30W led tubes geïnstalleerd. In de kantoorruimtes, de kantine en de kleedruimte is gekozen voor een kleurtemperatuur van 4000K. Daarbij hebben de kantoormedewerkers de flexibele mogelijkheid om de ledverlichting meer of minder lichtopbrengst te laten geven; al naar gelang de wensen van de medewerkers zelf.

BestLed | Leverancier van optimaal ledlicht!