Boonstoppel Truckservice realiseert -64% CO2 uitstoot

  • BESTLED co2 minder uitstoot boonstoppel
  • BESTLED co2 minder uitstoot boonstoppel
  • BESTLED co2 minder uitstoot boonstoppel
  • BESTLED co2 minder uitstoot boonstoppel

Geplaatst op : 12 februari 2016

Boonstoppel Truckservice realiseert -64% CO2 uitstoot

Boonstoppel is binnen de automotive sector een begrip, met name in het Groene Hart. Boonstoppel Peugeot heeft vestigingen in Waddinxveen en Boskoop, Boonstoppel Mitsubishi/Suzuki is gevestigd in Waddinxveen op een steenworp afstand van de markante hefbrug en enkele kilometers verder, op het moderne bedrijvenpark Coenecoop, staat het bedrijf van Boonstoppel Truckservice. Alle bedrijven opereren onafhankelijk van elkaar, maar vormen tegelijk wel een synergetische keten.

Boonstoppel Truckservice biedt een totaalpakket op het gebied van bedrijfswagens. Als dealer van DAF, FUSO en Moffett-Kooi (meeneemheftrucks) verzorgt Boonstoppel de verkoop, verhuur en het complete onderhoud. Voor het professioneel reinigen van zowel interieur als exterieur van vrachtwagen en touringcar beschikt Boonstoppel over alle kennis én de juiste middelen, waaronder een immense truck-wasstraat.

Duurzaamheid wordt door de Boonstoppel bedrijven met hoofdletters geschreven. Als maatschappelijk verantwoorde ondernemer heeft Boonstoppel Truckservice dan ook bewust gekozen voor een overstap van traditionele verlichting naar ledverlichting. Op basis van een programma van eisen kwam BestLed als beste aanbieder naar voren.

De levering betrof een zogenoemde retrofit (vervanging klassieke TL door ledtubes) van de truckwasstraat, de smeerputten, het magazijn en het kantoor. Ook werden de downlights van de entree en in de kantine vervangen. De bestaande energieconsumptie van > 100.000 kWh/jr is met deze investering teruggebracht naar < 37.000 kWh/jr, waarbij een simpele rekensom leert dat hiermee een terugverdientijd van 2,4 jaar wordt gerealiseerd op de totale investering. Er is echter meer winst, want het milieu wordt aanmerkelijk minder belast. Concreet: de CO2 uitstoot bij Boonstoppel daalt door bovengenoemde vervanging met maar liefst 37 ton per jaar (dat is -64%).

BestLed. Professioneel en duurzaam ledlicht