Duurzame metaalbouwer selecteert ledlicht van topkwaliteit

  • duurzaam BESTLED verlichting metaal bouwer
  • duurzaam verlichting metaal bouwer

Geplaatst op : 12 februari 2016

Duurzame metaalbouwer selecteert ledlicht van topkwaliteit

In Zuid-Limburg is het bedrijf Metaalbouw Vogt BV gevestigd. Dit van oudsher familiebedrijf levert al meer dan veertig jaar aluminium ramen, deuren, puien en vliesgevels inclusief alle mogelijke variaties in glas. Het werkgebied is geheel Nederland, zo werden projecten gedaan in Amsterdam (Paleis van Justitie), Deventer (de schouwburg), Gouda (Groene Hart Ziekenhuis) en Schiphol (B-pier). De nog jonge directie zet hoog in op het milieu. Met aluminium kan namelijk op een uiterst milieuvriendelijke gebouwd worden, omdat enerzijds de natuurlijke voorraden (bauxiet) in feite onuitputtelijk zijn én aluminium met minimale energie gerecycled kan worden (wat in Nederland nu al voor 90% gebeurt ook).

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de directie van Vogt voor een investering in verlichting voor hun bedrijf vooral geïnteresseerd waren in duurzame oplossingen. Tot dat criterium bleef het programma van eisen uiteraard niet beperkt. Ook de kwaliteit van de armaturen, de verwachte levensduur van de lampen en nog veel meer punten waren van belang.

BestLed bleek de beste aanbieding te kunnen doen en kreeg van Vogt de opdracht om drieënzestig stuks BestLed Bever Luci V2 te leveren en installeren, met de volgende specificaties: 33x33x10cm, 146 Watt, 5700 K en symmetrische lens. Deze uitvoering beschikt over 80 leds, is stof- en dompeldicht, heeft een infraroodsensor en levert met 18673 lumen een zee van licht. De verwachte levensduur bedraag 100.000 uur (wat neer komt op ruim 11 jaar onafgebroken licht). In combinatie met de slimme infraroodsensor zijn met deze lampen besparingen van 90% op het energieverbruik haalbaar.

BestLed. Professioneel en duurzaam ledlicht.