ENERGIEBESPARENDE LEDVERLICHTING VOOR VAN NOORT IN WADDINXVEEN

  • bestled ledverlichting van noort
  • Bestled voorziet van noort van ledverlichting

Geplaatst op : 4 mei 2016

Logistiek dienstverlener Van Noort, gevestigd aan de Coenecoop in Waddinxveen, heeft recentelijk een stevige lichtrenovatie meegemaakt. Zowel in de grootste bedrijfshal van 4.000 m2 als in de kantoren is de traditionele verlichting met hulp van BestLed vervangen door duurzame ledverlichting, waarmee Van Noort ook nog eens fors bespaart op de energierekening.

Hoge eisen
Familiebedrijf Van Noort is in 1931 opgericht door de broers Albertus en Hendrik van Noort. De drie hoofdactiviteiten bestaan uit transporten, verhuizingen en op- en overslag. Naast 62 vakbekwame medewerkers beschikt Van Noort momenteel over 35 voertuigen en 10.000 m2 overdekte opslagcapaciteit op het eigen bedrijfsterrein in Waddinxveen. Het bedrijf stelt hoge eisen aan de uitstraling van het bedrijf, zowel bij mensen als middelen. “Wij houden van schoon, opgeruimd en netjes. Onze medewerkers op de werkvloer zijn dan ook herkenbaar aan onze verzorgde blauwe werkkleding met opdruk van het Van Noort-logo en onze bedrijfsnaam”, aldus directeur Fred van Noort.

Slimme verlichting
BestLed werd gevraagd om naar de verlichting te komen kijken omdat in Hal 6 veel problemen met de verlichting werden ervaren. Daarop hebben wij de situatie samen met onze klant in kaart gebracht, waarbij bleek dat er sprake was van maar liefst 50 procent uitval, waardoor de lichtopbrengst onvoldoende was. De bestaande installatie van T8 armaturen met TL-D lampen, met daarin een T5 bespaar adapter, hebben wij vervangen door een led-lichtlijnsysteem. Bovendien hebben we de verlichting slimmer gemaakt door diverse bewegingssensoren aan te brengen, waarmee de energiekosten extra worden verminderd. In de kantoren hebben we led-armaturen van Refit Solutions en nieuwe downlights geïnstalleerd.

Uitgekiend lichtplan
Fred van Noort is zeer tevreden over het resultaat. “In de andere vijf hallen vind je vooral artikelen die langdurig opgeslagen worden, maar Hal 6 is de bedrijfshal waar we onze logistieke werkzaamheden uitvoeren. Daar doen we onder meer de assemblage van goederen voordat ze getransporteerd worden. Daarnaast moeten van de goederen regelmatig foto’s worden gemaakt, die als bijlage bij de administratie worden gevoegd. Goede verlichting is dan ook essentieel om het werk onder de juiste omstandigheden te kunnen doen. Nu hebben we de hele dag het equivalent van daglicht in de bedrijfshal, op basis van een uitgekiend lichtplan dat voorziet in licht op de juiste plek en – dankzij slim geplaatste bewegingssensoren – ook nog eens op het juiste moment.”

Continuïteit
Over de gang van zaken tijdens de installatie heeft de directeur van het familiebedrijf ook alleen maar lovende woorden. “In de aanloop hebben we met BestLed heldere afspraken gemaakt en de kaders voor de installatie vastgesteld. Verder hebben de monteurs van BestLed en onze medewerkers rechtstreeks met elkaar gecommuniceerd om ervoor te zorgen dat onze werkzaamheden tijdens de installatie gewoon door konden gaan. Het is allemaal prima verlopen. De continuïteit van ons bedrijfsproces was gegarandeerd en we zijn bijzonder ingenomen met de nieuwe verlichting. Omdat de installatie nog maar kort geleden heeft plaatsgevonden, kan ik nog niet veel zeggen over het kostenbesparende effect, maar ik ga ervan uit dat het daar ook goed mee zit.”

BestLed: Leverancier van optimaal ledlicht.