Festool Waddinxveen investeert in duurzaam ledlicht.

  • Festool Waddinxveen duurzaam ledlicht BESTLED
  • Festool Waddinxveen duurzaam ledlicht BESTLED

Geplaatst op : 12 februari 2016

Festool Waddinxveen investeert in duurzaam ledlicht.

Ooit begonnen, in 1925, als Fezer & Stoll is het bedrijf Festool anno 2014 ontwikkeld tot een expert in elektrisch- en persluchtgereedschap. Festool bedient met name de hout-, schilder- en automotivebranche. Festool Nederland, gevestigd op bedrijvenpark Coenecoop in Waddinxveen, gaf Bestled opdracht de bestaande tl-verlichting te vervangen door een duurzaam alternatief.

Met de T8 ledtube is het mogelijk om vrij eenvoudig over te stappen op energiezuinige ledverlichting. Middels retrofit is in dit geval het bestaande armatuur omgebouwd, waardoor het gebruik van de ouderwetse starter, nu fuse genaamd, overbodig is geworden.  Bij Festool werden op deze wijze 114 oude buizen vervangen door de nieuwe T8 tube ledverlichting met een lengte van 150 cm, een verbruik van 24 watt en een transparante lens met een lichtkleur van 6500 K. Niet alleen de reguliere verlichting, ook de noodverlichting werd in dit project met besparende T8 tubes vernieuwd.

De besparing op het stroomverbruik in vergelijking met de conventionele verlichting bedraagt bij Festool 60%. Verder dalen de jaarlijkse kosten ook door de aanmerkelijk lagere onderhoudskosten als direct gevolg van de extreem lange levensduur van 50.000 uur. Met deze investering sluit Festool aan bij een almaar groeiend aantal bedrijven dat kiest voor duurzaamheid. Een keuze die steeds gemakkelijker gemaakt kan worden, omdat duidelijk sprake is van een win-winsituatie: prima voor het milieu en bedrijfseconomisch zeer interessant.

Bestled. Professioneel en duurzaam ledlicht.