Forse besparing op lichtkosten voor Zijdekerk in Boskoop

  • bestled ledverlichting kerk zuid holland
  • BestLed ledverlichting boskoop
  • Bestled ledverlichting voor kerk

Geplaatst op : 16 maart 2016

Ledlampen zijn bijzonder zuinig, gaan zeer lang mee en zijn het minst milieubelastend. Ledverlichting past dan ook uitstekend bij de duurzame gedachte van deze tijd. Bovendien kan met ledverlichting fors op de operationele kosten voor verlichting worden bespaard. Dat heeft de Zijdekerk in Boskoop inmiddels ook ervaren. Door de verouderde armaturen te vervangen door ledverlichting van BestLed is het aantal watts van 2.340 naar 308 gedaald. Daardoor bespaart de kerk maar liefst 87 procent op de verlichtingskosten, terwijl de lichtopbrengst dankzij een uitgekiend lichtplan ook nog eens is verbeterd.

Beter licht
De bestaande armaturen waren niet alleen verouderd, maar het werd ook steeds moeilijker om de lampen te vervangen aangezien de oorspronkelijke lampen niet meer te verkrijgen zijn. Het was dus tijd voor een moderne oplossing, waarbij wij uiteraard rekening hebben gehouden met aanvullende wensen van de Zijdekerk. Zo moest de spreidingshoek van de downlights groter zijn dan in de oude situatie. Wij hebben gekozen voor downlights met een hoek van 60 graden. De spreiding zorgt ervoor dat alle kerkgangers beter licht op de banken hebben; een grote verbetering ten opzichte van de oude situatie waarin spotlights voorkwamen.

Win-win
De nieuwe armaturen zijn esthetisch verantwoord in het plafond geïntegreerd. Een aantal downlights is op 16 meter hoogte opgehangen en geven toch ruim voldoende licht op de kerkbanken. Door de keuze voor een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin is de huiselijke uitstraling in de kerk bewaard gebleven. Tegelijk heeft de Zijdekerk niet meer te kampen met vervangingskosten van verlichting op moeilijk bereikbare plekken. Er is dus in alle opzichten sprake van een win-winsituatie.

BestLed: Leverancier van optimaal ledlicht!