Gevonden via internet en binnen no-time een led lichtinstallatie

Geplaatst op : 7 november 2018

Mata Kunststoffen B.V. uit Noordwijkerhout behoort tot de wereldwijd leidende producenten van glijprofielen, ketting- en riemgeleidingen, kettingspanners en individuele machineonderdelen van slijtvaste glijkunststoffen. De verlichting van het pand in Noordwijkerhout was aan vervanging toe, een goed moment om de installatie te verduurzamen en te optimaliseren middels perfect LED licht.

Klant specifieke wensen
Elke klus is anders, zo waren er bij deze klus ook weer enkele aandachtspunten waar BestLed rekening mee moest houden. Zo wordt er bij Mata Kunststoffen veel zaagwerk uitgevoerd met machines. Dit dient natuurlijk veilig te gebeuren en goed licht draagt hier een bijdrage aan. Een andere wens was dat de verlichting geen schittering mocht hebben boven de werkplekken. Daarnaast wilde Mata de stellingen beter verlicht hebben, zodat de materialen in de stellingen beter zichtbaar zouden worden.

Voor de verlichting boven de werkplekken hebben wij dynamische verlichting toegepast middels bewegings- en daglichtsensoren. Deze sensoren zorgen er samen voor dat er continu een juiste hoeveelheid licht is op het juiste moment. Zodoende is er weinig tot geen energieverspilling en dit zorgt weer voor een extra besparing.

Door de voorzijde van het gebouw in het donker groen uit te lichten wordt de groene basiskleur van Mata kunststoffen goed benadrukt. Daarnaast zorgt dit ervoor dat het gebouw een extra dimensie verkrijgt qua uitstraling en ook in het donker goed opvalt.

Een tevreden opdrachtgever
Wij spraken dhr. Paulides, CEO van Mata Kunststoffen over zijn ervaringen met BestLed:

‘Ik was op zoek naar nieuwe verlichting en ben toen gaan zoeken op het internet, waar ik BestLed tegen kwam. Ik heb een offerte aangevraagd en deze was gunstig, waarna BestLed aan de slag gegaan is. De samenwerking is naar alle tevredenheid verlopen en de verlichting voldoet aan alle wensen die we hadden’