Ketelonderhoud Jonker BV is kampioen duurzaamheid

  • Kampioen BESTLED Duurzaam Jonker Ketel

Geplaatst op : 12 februari 2016

Ketelonderhoud Jonker BV is kampioen duurzaamheid

In Moerkapelle staat de hoofdvestiging van Ketelonderhoud Jonker BV, een familiebedrijf dat startte in 1960. Inmiddels bedient Jonker geheel Nederland en zijn er nevenvestigingen geopend in Leeuwarden en Tilburg. Het bedrijf is gespecialiseerd in alles wat met stoom- en heetwaterinstallaties te maken heeft. De lat ligt hierbij hoog: Jonker wil de beste zijn in het vakgebied.

Ook voor wat betreft de bedrijfsvoering is Jonker innovatief en ambitieus. Zo liet het bedrijf in 2012 nog 300 zonnepanelen op het bedrijfspand installeren en voorziet het sindsdien in de eigen stroombehoefte met 100% duurzame energie. Een fantastische stap, maar directeur Hans Jonker doet daar nog graag een stevige stap bij. Ditmaal door een indrukwekkende investering te doen in duurzame verlichting. Jonker benaderde BestLed Europe BV met de vraag een plan te ontwikkelen om de bestaande ‘ouderwetse’ verlichting te vervangen door duurzame ledverlichting. Een goede keuze, want BestLed heeft voor elke oude lichtopstelling een duurzaam alternatief.

De voordelen van dit alternatief blijven echter niet beperkt tot zeer grote stroombesparingen. De grote soliditeit vertaalt zich ook in ongekende besparingen: zo worden bijvoorbeeld de kosten voor het onderhoud tot een absoluut minimum teruggebracht. Bovenal levert BestLed licht van uitstekende kwaliteit, volledig toegesneden op de functionele behoeften van de gebruikers.

Bij Ketelonderhoud Jonker BV werden bijna honderd tl-lampen vervangen door de BestLed T8 tube in twee lengtematen en kleuruitvoeringen. Verder werden er maar liefst 8 Chrystalled Streetlights geplaatst. Deze armaturen, met 72 leds, geven een zee van stabiel werklicht, terwijl het vermogen beperkt blijft tot slechts 107 Watt elk. Deze investering, gevoegd bij de zonnestroom, maakt Jonker BV tot een van de meest duurzame bedrijven in de regio.

BestLed. Professioneel en duurzaam ledlicht.