Ledlicht en zonnestroom voor scholen in het Gooi

  • School BESTLED verlichting zonnestroom
  • School BESTLED verlichting zonnestroom
  • School BESTLED verlichting zonnestroom

Geplaatst op : 12 februari 2016

Ledlicht en zonnestroom voor scholen in het Gooi

In het Gooi bestuurt Stichting Proceon een cluster van twintig protestant-christelijke basisscholen. In totaal bieden bijna 300 medewerkers op deze scholen onderwijs aan 4.000 kinderen. Het bestuur van de school neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door stevig in te zetten op duurzaam energiegebruik door te beginnen met het reduceren van het eigen stroomgebruik. BestLed werd uitgenodigd om een calculatie op te stellen voor de vervanging van de bestaande tl-verlichting door energiezuinig ledlicht in, voorlopig, zes basisscholen. Het totale stroomverbruik van de beoogde scholen bedroeg tot nu toe 81.533 kWh per jaar.

Door de bestaande verlichting te vervangen door T8 ledtubes wordt dit verbruik nu gereduceerd tot 35.504 kWh, wat een besparing op alleen al de stroom inhoudt van meer dan de helft (-56%) De fikse besparingen op het stroomverbruik gevoegd bij de besparingen op materialen en arbeid ten behoeve van het onderhoud van de ledverlichting waren dusdanig overtuigend, dat het bestuur deze duurzaamheidswens in de praktijk wenste uit te voeren.

Om geen investering uit eigen middelen te hoeven doen is er voor gekozen de ledverlichting te huren. In dit geval betreft het een huurcontract met een looptijd van zestig maanden.Door de huur te betalen vanuit de operationele kosten heeft men voor een cashflow neutrale oplossing gekozen zonder zelf dus te hoeven investeren. In totaal hebben de monteurs van BestLed binnen slechts 1 week in de scholen een kleine 1.000 nieuwe T8 led tubes geïnstalleerd. Het bestuur zette voor een deel van de scholen nog een tweede duurzaamheidsstap door te kiezen voor eigen stroomopwekking. Hierbij werd gekozen voor Rooftop Energy uit Waddinxveen, een bedrijf dat zonnestroom levert vanaf zonnepanelen die, in dit geval, op de eigen schooldaken zijn geïnstalleerd.

BestLed. Professioneel en duurzaam ledlicht