Ledverlichting met automatische dimmers voor kantoor BDO Accountants & Adviseurs

Geplaatst op : 16 april 2020

Onlangs opende BDO Accountants & Adviseurs de deuren van zijn hernieuwde kantoor in Amstelveen. Om alle ruimtes te verlichten met ledverlichting, zocht BDO naar hoogwaardige led-armaturen voor een warme, eenduidige sfeer. Belangrijk was dat de ledverlichting bij iedere werkplek, vergaderruimte en in het bedrijfsrestaurant op het juiste lichtniveau gedimd kon worden, afhankelijk van het dagdeel en de aanwezigheid van medewerkers. Niet alleen om de sfeer te bepalen, maar ook om energie te besparen. BestLed werd benaderd en heeft het gehele kantoor van ledverlichting en sensoren voorzien.

De juiste led-armaturen en lichtniveaus met een lichtplan op maat

Voor een passende uitstraling en sfeer hebben we in overleg met de architect het lichtplan en de armaturenselectie gemaakt. Bij het selecteren van de ledlampen en armaturen wordt voor elke plek goed gekeken welke uitstralingshoek de verlichting heeft. Hiermee bepalen we niet alleen het lichtresultaat, maar voorkomen we ook dat de ledlampen medewerkers verblinden of vanuit bepaalde hoeken als vervelend ervaren wordt. Om dit te waarborgen, houden we rekening met de UGR-waarde (Unified Glare Rating) van de armaturen.

Volautomatisch ledverlichting dimmen met DALI-dimprotocol

In totaal hebben we ruim 1300 armaturen en ruim 90 sensoren geplaatst. Al deze ledlampen worden aangestuurd door een DALI-dimprotocol (Digital Adressable Lighting Interface). Dit is een systeem wat het volautomatisch dimmen op basis van daglicht en aanwezigheid van personen mogelijk maakt. Medewerkers hebben daardoor altijd en overal het juiste lichtniveau. Bovendien levert dit een extra besparing op en verlengt het de levensduur van de armaturen. Alle afgesloten ruimtes zijn voorzien van aanwezigheidsdetectie en aan alle raamzijdes zijn de armaturen uitgevoerd met een daglicht- en bewegingssensor.

Ontwerp: M+R interior architectur
Fotografie: Studio de Winter