OPTIMAAL LICHT VOOR ANTWERPS MAGAZIJN VAN DE RIJKE

Geplaatst op : 5 september 2016

De Rijke is een complete logistieke dienstverlener, die met een uitgebreid netwerk en vestigingen verspreid door heel Europa, waarde wil toevoegen binnen de supply chain van haar klanten. In juni van dit jaar heeft De Rijke op haar locatie aan de Kruisweg in Antwerpen een nieuw (hoogbouw) magazijn geopend. De fysieke bouw van het nieuwe complex heeft – geholpen door de gunstige weersomstandigheden gedurende de afgelopen winter – ongeveer 6 maanden tijd in beslag genomen. Middels deze capaciteitsuitbreiding van 10.000 m2 loods ruimte, komt de totale overdekte opslagcapaciteit uit op zo’n 30.000 vierkante meter, verdeeld over een 3-tal magazijnen.

Een belangrijk aspect tijdens de bouwfase van dit magazijn was het milieuaspect. Zo hangt er in het magazijn LED verlichting, is er gebruik gemaakt van speciale isolatie in de wanden en daken en wordt er een systeem toegepast wat het mogelijk maakt hemelafvoerwater terug te laten vloeien in het milieu.

Kwalitatieve LED verlichting binnen budget
De Directie van De Rijke voegde BestLed als lichtadviseur toe aan het bouwteam om de LED verlichting voor het magazijn in Antwerpen te verwezenlijken. Voor de Rijke was het zaak dat er binnen de gestelde budgetten voldaan kon worden aan de hoge gebruikerseisen en de geldende NEN-12464 norm. Door ons in een vroeg stadium bij het project te betrekken was het mogelijk kwaliteit te combineren met een lage Cost of Ownership (TCO) zonder dat hiermee de vooropgestelde budgetten werden overschreden. De specifieke kennis, aansturing en opgedane praktijkervaring van BestLed zorgen ervoor dat klanten niet voor verrassingen komen te staan. Daarnaast levert de energiezuinige LED verlichting een aanzienlijke bijdrage aan de duurzaamheids- en milieudoelstellingen van het bedrijf.

10.000 m2 oppervlak verlicht
Uiteindelijke hebben de adviseurs van BestLed gekozen om het Antwerpse magazijn te voorzien van een 970 meter lange gependelde lichtlijn met daarin 15 nood armaturen en 22 sensoren. Hiermee kan 10.000 m2 oppervlak optimaal worden verlicht. Het resultaat is zekerheid van een uitstekend verlicht functioneel en veilig magazijn voor zowel medewerkers als de kostbare goederen van de klanten en een zeer lage “total cost of ownership”. Daarnaast levert ons verlichtingsplan  een  bijdrage aan de doelstellingen van het bedrijf. Een resultaat dat naadloos aansluit op de wensen van onze opdrachtgever.

BestLed | Leverancier van optimaal ledlicht!