OPTIMALE VERLICHTING EN KOSTENBESPARINGEN VOOR VELDHUYZEN KAAS B.V.

Geplaatst op : 24 april 2017

Veldhuyzen Kaas BV richt zich op het vermarkten van een compleet en uniek assortiment van Nederlandse kaasspecialiteiten. De verschillende merken kaas van Veldhuyzen, worden in meer dan 60 landen verkocht en bereiken miljoenen consumenten wereldwijd. De verouderde lichtinstallatie in het kantoor en pakhuis in Bodegraven was niet meer optimaal en bracht veel onderhouds-en energiekosten met zich mee. Daarnaast had een inspectie van de brandverzekering de eigenaar aan het denken gezet betreft de brandveiligheid van het pand met de huidige installatie. Het werd dus tijd om de verouderde installatie te vervangen.

Juiste hoeveelheid licht op de juiste plek
In het kantoor voor de medewerkers was eenheid in licht belangrijk. Er is daarom gekozen om in het kantoor één kleurtemperatuur aan te houden (4000 kelvin). Dit zorgt voor prettige en stabiele werkverlichting door het hele pand. In het directiekantoor kon geen keuze worden gemaakt in kleurtemperatuur, omdat daar regelmatig een andere kleurtemperatuur gewenst zou kunnen zijn. Daarom is hier gekozen voor CCT dimbare ledpanelen. Dit systeem kon zonder aanpassingen aan het plafond geplaatst worden en de kleurtemperatuur is in te regelen van 2700-6500 kelvin en dimbaar naar de gewenste hoeveelheid licht.

Kostenbesparingen
In het kantoor was er sprake van redelijk veel uitval binnen de lichtinstallatie, de nieuwe lichtinstallatie is onderhoudsvrij. In het pakhuis kon door een kleine aanpassing aan het bestaande armatuur een volledige led installatie verzorgd worden. De armaturen met een hoge lumen / watt verhouding brengen veel voordelen met zich mee. Naast beter en stabieler licht wordt ook op de onderhouds-en energiekosten bespaard, er is namelijk geen onderhoud op hoogte nodig. De voormalige TL-verlichting hing naast de koelsystemen, waardoor deze niet goed op temperatuur kon komen. Hierdoor knipperde de verlichting, produceerde weinig licht en verbruikte meer energie. De nieuwe led installatie geeft direct 100% licht en bespaart meer dan 60% op de energiekosten.

Een tevreden klant
In totaal zijn 140  BestLed Tubes, 49 Illuxtron panelen en twee  Illuxtron downlights geplaatst. Algemeen directeur Dick Veldhuyzen is zeer  tevreden met de vernieuwde installatie:
“De oude verlichting  begon steeds vaker te knipperen en te haperen waardoor de onderhoudskosten begonnen op te lopen. Ik zat al langere tijd te denken om de huidige installatie te vervangen door ledverlichting, en zo kwam ik bij BestLed uit. De samenwerking met BestLed is prettig verlopen en de nieuwe verlichting is niet alleen beter, het brengt ook een besparing met zich mee op de onderhouds-en energiekosten. Het is de investering waard en ik verwacht hem snel terug te verdienen. Ik zou BestLed zeker aanraden bij iedereen die op zoek is naar een led installatie”.