OPTIMALE VERLICHTING VOOR SPORTERS IN SPORTHAL BUNNIK

  • Verlichting, Sporthal, De bunnik, Nederland, BestLed

Geplaatst op : 20 oktober 2016

In sporthal de Tol, waarvan de exploitatie is ondergebracht in de Stichting Sporthal Bunnik, worden veel verschillende sporten beoefend. Onder andere wordt de hal in de wintermaanden gedeeld door korfbalvereniging Midlandia en handbalvereniging Celeritas,  maar ook voor diverse andere sporten staan de deuren open. Omdat er veel onderhoud aan de bestaande klokarmaturen was en deze armaturen daarnaast ook veel energie verbruikten, werd het tijd om de sporthal te voorzien van een nieuwe lichtinstallatie.

Mogelijkheid tot proefplaatsing
De stichting stelde zeer hogen eisen aan de lichtkwaliteit in de sporthal. Het was noodzakelijk dat er met de nieuwe verlichting absoluut geen hinder zou optreden voor de sporters. Aangezien dit een belangrijk punt was, kwam BestLed met het idee om door middel van een proefplaatsing de sporters te laten zien dat LED verlichting geen hinder, maar juist voordeel op kon leveren. Hierdoor konden ze zelf de LED verlichting ervaren.

28 BestLed Bever Luci armaturen
Ter vervanging van de armaturen in de sporthal zijn 28 BestLed Bever Luci armaturen ingezet. Door custom made anti-glare covers te gebruiken, is de hinderlijke verblinding van de lichten weggenomen, wat een optimaal resultaat oplevert voor de sporters. De armaturen hebben een vermogen van 149 watt en een lichtkleur van 4000 K. Tevens is ook de verlichting boven de tribune aangepast. Door deze aanpassingen kon er uiteindelijk meer licht, van een hogere kwaliteit en met meer comfort worden gerealiseerd.