Steigerproducent vervangt tl-verlichting door ledbuizen

  • Steigerproducent LED verlichting BESTLED
  • Steigerproducent LED verlichting BESTLED
  • Steigerproducent LED verlichting BESTLED
  • Steigerproducent LED verlichting BESTLED

Geplaatst op : 12 februari 2016

Steigerproducent vervangt tl-verlichting door ledbuizen

In 1945 startte Wilhelm Layher in Güglingen-Eibensbach een bedrijf voor de productie en verkoop van landbouwmachines en houten ladders. Binnen vijf jaar groeide dit al uit tot een onderneming met zes verkoopkantoren in Duitsland. Tegenwoordig heeft het bedrijf 1.500 medewerkers in 31 vestigingen verspreid over de gehele wereld.

Layher is een specialist in steigersystemen, wat alleen al blijkt uit de ruim 700 patenten en rechtenregistraties die het bedrijf wereldwijd heeft vast laten leggen. Zo richtten de Layher Blitz in 1965 en de Layher Allround Systeemsteiger in 1974 een ware revolutie aan in de steigerbouw.

In 1971 opende Layher in Nederland een vestiging, die sinds 1980 is gehuisvest in Raamsdonkveer. De directie van Layher benaderde BestLed met het verzoek een analyse te maken en een lichtplan op te stellen voor een overstap van traditionele verlichting naar ledverlichting. Met de uitvoering van dit plan wordt invulling gegeven aan de wens naar beter en voordeliger licht én de behoefte om een belangrijke bijdrage geleverd aan een verantwoord energiebeleid.

Door gebruik te maken van de bestaande armaturen voor de tl-verlichting, werd het mogelijk om zondereen rigoureuze verbouwing toch een enorme daling te realiseren in de dagelijkse energieconsumptie. In totaal werden 285 tl-buizen vervangen door T8 ledtubes, in vier verschillende uitvoeringen voor wat betreft lengte, wattage en kleurtemperatuur. Ook werden nog zes zuinige Chrystalled units geleverd ter vervanging van de bestaande, energieverspillende buitenverlichting.

Layher in Raamsdonkveer beschikt nu over eigentijdse en op alle criteria veel beter scorende verlichting. De besparing op de energiekosten bedraagt alleen al 60% ten opzichte van voorheen, terwijl de kosten voor het onderhoud ook nog eens significant dalen.

 BestLed. Professioneel en duurzaam ledlicht