Trilvast ledlicht voor bewegende constructies

  • zwijndrechts bedrijf kiest ledverlichting van bestled 2
  • zwijndrechts bedrijf kiest ledverlichting van bestled

Geplaatst op : 12 februari 2016

De grootste producent en leverancier ter wereld van roestvaststalen lange producten en gereedschapstaal heeft in Nederland een vestiging in Zwijndrecht. Het bedrijf, Schmolz+Bickenbaum, is een van oorsprong Duitse onderneming met vestigingen in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Australië. Het concern draait een omzet van ruim vier miljard euro per jaar.

In Zwijndrecht beschikt Schmolz+Bickenbaum over een tweetal panden. BestLed kreeg opdracht om in beide panden de bestaande tl-verlichting te vervangen door duurzame ledverlichting. Uiteindelijk zijn in totaal maar liefst 788 oude traditionele tl-buizen uit hun armaturen gedraaid en vervangen door T8 LED tubes. Het grootste gedeelte hiervan betreft een tube met een lengte van 60 cm, een verbruik van 11 watt in een matte uitvoering met een kleurtemp van 4000K. Deze zijn geplaatst in de kantoorruimten.

Voor de opslagruimten is eveneens gekozen voor een gematteerde T8 LED tube, met een lengte van 150 cm, een verbruik van 24 watt maar dan met een kleurtemperatuur van 5000K. De armaturen van deze verlichting met 112 tubes zijn gemonteerd aan een zevental zogenoemde ‘bovenloopkranen’, dit is een beweegbare hijsconstructie. Toepassing van ledverlichting in deze specifieke situatie biedt een extra besparing op het onderhoud van de voorschakelapparaten en buizen. Ledverlichting is namelijk ongevoeliger voor de trillingen die het gebruik van bovenloopkranen met zich meebrengt. De besparing op het onderhoud is fors te noemen, omdat in dit geval bespaard wordt op arbeidsloon, materialen en op de inzet van een hoogwerker. Extra voordelen van de T8 LED tube in deze opstelling zijn het ontbreken van een opstarttijd (ogenblikkelijk een lichtsterkte van 100%) en de gunstige lichtspreiding.

Uitstekend licht, zeer lage kosten, weinig onderhoud én duurzaamheid maken de T8 LED tube tot een gewilde vervanger van de inmiddels ‘ouderwetse’ tl-verlichting.

BestLed. Professioneel en duurzaam ledlicht