VERVOLGOPDRACHT VOOR BESTLED BIJ OPDRACHTGEVER IMS SCHMOLZ + BICKENBACH

Geplaatst op : 15 september 2016

Kwaliteit en passend advies

BestLed adviseert bedrijven op het gebied van licht en onderscheidt zich vooral door het bieden van Nederlandse kwaliteitsproducten en 1-op-1 klantcontact middels haar lichtadviseurs. Samen met de technische support van moederorgaan RECO, zorgt BestLed er dag in dag uit voor dat haar klanten kunnen genieten van exact de juiste hoeveelheid licht, op de juiste plek en het juist moment.

Onlangs mochten de lichtadviseurs van BestLed de staal groothandel IMS Schmolz + Bickenbach adviseren op het gebied van licht. Samen met IMS Schmolz + Bickenbach werd er gekeken naar lichtverbeteringen op de werkvloer. Het advies wat volgde werd aangenomen door IMS Schmolz + Bickenbach, dit resulteerde in een uitstekend verlichte en veilige werkomgeving.

We vroegen de opdrachtgever om e.e.a. toe te lichten op bovenstaand verhaal:

“IMS Schmolz + Bickenbach Nederland BV is een voorraadhoudende groothandel in staal, roestvaststaal en aluminium en sinds eind jaren 70 gevestigd in Zwijndrecht. Door de jaren heen is de onderneming steeds sterk gegroeid. Specifiek in de panden gebouwd in de jaren 90 zijn we dit jaar op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden voor het verlichten van de werkvloer. Enerzijds ingegeven doordat de aanwezige en verouderde verlichtingsinstallatie -met zogenaamde gasontladingslampen- niet meer voldeed en te veel onderhoud ging kosten, anderzijds doordat we goede kansen zagen energie te gaan besparen en daarmee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid konden nemen.

Vanaf het begin van het proces was Bestled Europe onze voorkeursleverancier. We hadden namelijk al een positieve ervaring opgedaan in onze kantoorgebouwen. De besparing in de energie en de betrouwbaarheid van de installatie daar is na ombouw naar LED met grote stappen in positieve zin veranderd. Gaandeweg in het proces van het ontwerp van het lichtplan voor onze hallen kregen we steeds meer de overtuiging dat een verandering in onze lichtinstallatie ook nog eens positief zou kunnen uitpakken voor de arbeidsomstandigheden aldaar. Een goed verlichte werkplek werkt tenslotte prettig en verhoogt de veiligheid van de mensen op de vloer. Samen met BestLed kozen we voor BestLed Luci series armaturen, die met ingebouwde bewegingssensoren en ingebouwde daglichtsensoren zorgen voor de juiste verlichting op de juiste plaats en geen verlichting op plaatsen waar dat niet nodig is. Geen onnodig energieverbruik dus. Dat heeft uiteindelijk, naast een verantwoord, ook nog een prettig bijkomend economisch effect.

De ombouw van de installatie is in zeer goede samenwerking en zonder hinder voor het dagelijks werk uitgevoerd door de technische vakmensen van RECO het moederbedrijf van BestLed. De nazorg is nog steeds in volle gang, instellingen worden nog steeds verbeterd. BestLed hanteert een prettige manier van werken.  Momenteel wordt gewerkt aan  moderne, energiezuinige verlichtingssystemen ten behoeve van  de overige hallen”.