Vishandel Koman: “Ledlicht ook ideaal voor verse waar”

  • Vishandel Koman Ledlicht ook ideaal voor verse waar BESTLED verlichting nieuws
  • Vishandel Koman Ledlicht ook ideaal voor verse waar BESTLED verlichting nieuws

Geplaatst op : 12 februari 2016

Vishandel Koman: “Ledlicht ook ideaal voor verse waar”

De geschiedenis van vishandel Koman gaat terug tot 1918. Inmiddels geeft de derde generatie, de broers Jaco en Niels Koman, bevlogen leiding aan de vis(groot)handel in Moerdijk.Dat een met de paplepel ingegeven ondernemersmentaliteit perfect samengaat met een open oog en oor voor milieu en maatschappij brengen de broers dagelijks in praktijk. Toen er dan ook besloten moest worden tot een grootscheepse vervanging van de verlichting in het bedrijf, werd de kans onmiddellijk aangegrepen om te kiezen voor een duurzame oplossing.

BestLed Europe BV kreeg opdracht om al hun wensen te vertalen in een praktisch voorstel. De offerte, gecombineerd met een analyse van de effecten op exploitatierekening (concreet: de besparingen in euro’s op stroomverbruik en onderhoudskosten), scoorde ruimschoots boven verwachtingen van de broers Koman. De uiteindelijke levering omvat meer dan 250 BestLed T8 LED Tubes zowel mat als helder in diverse lengten, wattages en kleurtemperatuur. Deze LED Tubes worden gemonteerd in de bestaande tl-armaturen. Daarnaast maken Floodlights, Crystalled Streetlights, Centre Frosted Downlights en een aantal IP65 armaturen deel uit van het leveringspakket.

Het nieuw geïnstalleerde licht biedt grote besparingen, maar daar blijft het niet toe beperkt. Het nieuwe ledlicht is ook nog eens veel beter dan conventioneel licht, dit valt heel goed te zien in de visvitrines, waar de versheid door het nieuwe licht nog veel beter tot zijn recht komt. Ook het fileren, portioneren en roken van de vis kan accurater worden uitgevoerd dan voorheen door de sterk verbeterde lichtcondities. Bovenal zijn de ledtubes een enorme aanwinst voor de koel-vriescellen, de ledlampen geven zelf namelijk geen enkele warmte af en functioneren prima onder permanent koude omstandigheden. Door de hoge lichtopbrengst van de BestLed T8 LED tubes baden de koel-vriescellen van Koman nu in een zee van licht.

BestLed. Professioneel en duurzaam ledlicht