Voordelig ledlicht voor heftruckgroothandel van der Spek

  • Van der Spek BESTLED belichting

Geplaatst op : 12 februari 2016

Op industrieterrein Doelwijk in Waddinxveen, gelegen direct naast de A12 ter hoogte van vier windturbines, is de groothandel in heftrucks van J. van der Spek gevestigd. Het moderne bedrijf beschikt over een ruime en lichte showroom, waar een grote collectie heftrucks (zowel diesel, LPG als elektrisch),  reachtrucks, palletheffers, stapelaars en hoogwerkers staat opgesteld. Van der Spek biedt een totaalpakket: verkoop, verhuur, onderhoud, reparatie en keuringen. Het bedrijf levert ook onderdelen en is dealer voor MIDAC tractiebatterijen.

Eigenaar van der Spek gaf BestLed opdracht de bestaande tl-verlichting in het pand te vervangen door T8 LED Tubes, de reclameverlichting buiten het pand te vervangen en te verbeteren (onderhoudsvriendelijker, betere uitlichting) en de oude klokarmaturen in de werkplaats om te wisselen voor de veel betere leduitvoeringen.

Een omschakeling van ouderwetse tl-buizen naar duurzaam ledlicht is eenvoudiger dan vaak wordt gedacht. Voor alle gangbare tl-armaturen heeft BestLed namelijk geschikte ledbuizen. Bij de nieuwe installatie wordt de bestaande voorschakelapparatuur (VSA of EVSA) afgesloten, waarna de vervangende buizen worden gemonteerd. De complete installatie kan in nagenoeg alle gevallen worden uitgevoerd zonder de reguliere werkzaamheden te verstoren of onderbreken. Hetzelfde geldt voor de klokarmaturen (een afgeplatte kegel, van onderen open, in het Engels High Bay genoemd), die simpelweg omgewisseld kunnen worden door een zuiniger en onderhoudsvriendelijker uitvoering.

Bij van der Spek trucks werden door BestLed 79 T8 LED tubes geplaatst, in vier verschillende combinaties van maten, wattages en kleurtemperatuur. Voor de buitenverlichting is gekozen voor de 4000K uitvoering. De vervangende led-klokarmaturen die werden gemonteerd in de werkplaats hebben elk een 100⁰ lens voor optimale lichtspreiding, waarmee de monteurs beschikken over ideaal werklicht.

Van der Spek koos voor besparingen op stroomverbruik en onderhoud. De voordelen blijven daartoe echter zeker niet beperkt. Een greep uit de overige bijkomende pluspunten: minder CO2 uitstoot, een lange levensduur, trilvastheid, brandt direct op volle lichtsterkte, trekt geen vuil en stof aan, geeft geen warmte af en knippert niet.

BestLed. Professioneel en duurzaam ledlicht