Energie-investeringsaftrek (EIA)

LED Verlichting en de Energie Investerings Aftrek (EIA)

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is bedoeld voor ondernemers die investeren in energiebesparende technieken of in duurzame energie voor hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen door te besparen op uw energiekosten, maar ook door een lagere vennootschapsbelasting.

Welke maatregelen komen in aanmerking voor EIA?

Maatregelen die in aanmerking komen voor EIA zijn bijvoorbeeld het toepassen van: ledverlichting, hoogfrequente tl-verlichting, warmtepompen, isolatie, warmte-terugwinning op koel- en persluchtinstallaties en zonnecellen. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland staat een complete lijst van geaccepteerde maatregelen. Overigens komen maatregelen die niet nader op deze lijst omschreven zijn, maar wel aan de algemene energieprestatie-eisen voldoen ook in aanmerking voor EIA.

Welke belastingvoordelen zijn er naast EIA?

De EIA mag gestapeld worden met de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) waardoor de subsidie op uw maatregelen op kan lopen tot 14%. De KIA is een investeringsaftrek die op allerlei investeringen van toepassing is, dus niet alleen energie. De KIA is bedoeld voor kleine ondernemingen die tussen de € 2.200 en € 300.000 investeren.

Bent u een ondernemer die investeert in energiebesparende technieken of duurzame energie? Dan kunt u wellicht gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze aftrek kan tot 11% netto van het geïnvesteerde bedrag opleveren, waardoor niet alleen de energierekening daalt, maar ook uw inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Subsidie ledverlichting

BestLed heeft hun accountant een subsidiepakket laten ontwikkelen waar u gebruik van kunt maken. Uw BestLed adviseur informeert u daar graag over. Uitgebreide informatie over de subsidiemogelijkheden vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, maar u kunt ook bellen met de EIA helpdesk: 088 – 6023430